Moet de combimagnetron op een aparte groep?

Een combimagnetron trekt meer stroom dan een normale magnetron. De reden hiervan is dat de combimagnetron meer vermogen nodig heeft bij een grill of oven stand. Daarom is het ook verstandig dat een combimagnetron op een aparte groep wordt aangesloten. Dit betekend dat de groepsverdeling van de meterkast aangepast moet worden als men een combimagnetron gaat aanschaffen. 

 

Uiteraard zijn er mensen die een combimagnetron op een reguliere groep of stopcontactaansluiten. Hiermee lopen ze echter het risico dat deze groep overbelast raakt. Gevolg hiervan kan zijn een doorgebrande elektriciteitskabel. Wij krijgen regelmatig dit soort meldingen binnen waarvan de elektriciteitsleidingen volledig zijn doorgebrand. Mensen realiseren zicht niet hoe gevaarlijk het kan zijn als men een apparaat zomaar op de elektriciteit aansluiten. Daarom adviseren wij altijd om de combimagnetron op een aparte groep aan te sluiten. 

 

Volgens de algemene bepalingen van het Nederlands Normalisatie-instituut moeten alle apparaten welke meer dan 2.000 watt gebruiken op een aparte groep worden aangesloten. Uitzondering hierop zijn apparaten welke minder dan 10 minuten gebruikt worden. Daarom is het ook verstandig dat u meterkast volledig wordt geïnstalleerd conform de installatie normen van NEN 1010. Wilt u weten of uw elektrotechnische installatie voldoet aan de installatie normen? Vraag dan een NEN 1010 woning inspectie bij ons aan. Voor meer informatie kijkt u op onze internetpagina keuring en inspectie.

 

De meeste gestelde vragen over een combimagnetron:

 • moet een combimagnetron op een aparte groep?
  het antwoord is ja
 • waar moet een combimagnetron aan voldoen?
  antwoord: dit staat meestal in de boekje van de combimagnetron
 • moet de combimagnetron achter een aardlekschakelaar?
  het antwoord is ja
 • kan de combimagnetron samen met de magnetron op één groep?
  het antwoord is nee
 • kan de combimagnetron samen met de koelkast op één groep?
  het antwoord is nee.. maar als dit een klein koelkast is kan dat ook geen kwaad.

Hendriks elektroservice. 

 

Groepenkast vervangen of uitbreiden? 

Krachtstroom aanleggen, fornuisgroep, wasmachine aparte groep, stopcontact in meterkast, aarding meterkast, elektro aanleggen, hoofdschakelaar vervangen, aardlekschakelaar, meterkast montage elektricien, erkende elektricien particulier en mkb, elektro keuringen nen3410 nen1010.

 

 Bel nu elektricien Hendriks:

  
0627273365

 

Services: 24/7, Aanleg, Installatie, Renovatie, Nen 1010 Keuringen, Service elektro groepenkast

Types: Elektra, Verlichting, Groepenkasten, Krachtstroom, Nieuwe Keuken elektro aanleggen, Meterkast


 

Groepenkast vervangen of uitbreiden 

 (Voorkeur via): Service aanvraag contactformulier